Emiel start op moederdag in de Fléche Ardennaise. Een wedstrijd die de voorbije jaren wat sukkelde om een vaste plaats op de kalender te krijgen. Jammer, want het is een wedstrijd met flink veel hoogtemeters!

Ga maar na. De beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik kende iets meer dan 2800 hoogtemeters. In de Fléche Ardennaise overbruggen de renners een vergelijkbare afstand, maar er staan wel 17 beklimmingen geprogrammeerd, goed voor meer dan 3700 hoogtemeters!

Start en aankomst liggen in Stavelot, daarna volgen vier lussen en er moet eigenlijk al van start tot finish geklommen worden. De finale begint ongetwijfeld in de buurt van de Col de la Gleize, op goed 35 kilometer van de streep. In die finale volgen Thier de Coo, Amermont, Renardmont en Stockeu.

Kortom, wie straks in Stavelot vooraan over de streep wil komen zal goeie benen moeten hebben. Zowat alle Devoteams komen met een sterke bezetting aan de start van deze uitdagende wedstrijd. Via de site van de organisatie is alles live te volgen.

Geven we nog mee dat naast Emiel ook regiogenoot Seppe De Clercq aan de start komt. Ook Thibau Dhooge is van de partij.

Na de Fléche is Emiel weinig rust gegund, want hij vertrekt kort daarop al naar de Nationscup, de Orlen Grand Prix, een landenwedstrijd voor beloften met opnieuw een pittig parcours en een paar aankomsten bergop.