Knappe inhaalrace

Dankzij een sterke inhaalrace reed Emiel in Gullegem naar de achtste plaats. Een knap resultaat in een lastige race! Wie anders dan Mathieu Vanderpoel won.

38 deelnemers daar in Gullegem en Emiel kon zowat halverwege het pak starten. Maar die start liep niet zoals verhoopt. Hij dook rond de 18de plaats het veld in en al snel bleek dat we het verkeerde bandenprofiel gekozen hadden. Emiel maakte een paar slippers en dook al snel de materiaalpost in om een fiets met een ander profiel te nemen. Dat kostte opnieuw een paar plaatsjes, maar daarna begon een inhaalrace. Voorin was het onder meer Thibau Nys die een blitzstart genomen had en zowaar meeschoof in het wiel van Vanderpoel. We kregen een achttal voorin met onder meer de heroptredende Jens Adams, Vermeersch, Pidcock, Vanderpoel, Sweeck, Nys, Aernouts en de Spanjaard Orts Lorett. Daarachter kwam Joran Wyseure sterk opzetten. Emiel sloot aan bij Arne Vrachten en kreeg zo de tiende plaats in het vizier.

Nys maakte een slipper en kwam samen met zijn ploegmaat Aernouts en Wyseure. Emiel moest tot twee keer toe een kloofje dichten op Vrachten maar schudde z’n kompaan los. De achterstand op het trio Nys, Wyseure, Aernouts liep op tot meer dan 30 seconden. Wyseure schudde de twee Baloisejongens los en Emiel knabbelde aan z’n achterstand. Voorin schudde Vanderpoel Pidcock los.

Emiel kwam in de voorlaatste ronde aansluiten bij de twee ploegmaats Nys en Aernouts na een indrukwekkende inhaalrace. Aernouts moest de rol lossen, Nys probeerde Emiel af te schudden. Maar hij kraakte niet, integendeel. op één van de zwaarste stroken van het parcours sloeg hij zowaar een kloof om door te stomen naar een knappe achtste plaats!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?