De eerste vaan het seizoen is geen meevaller geworden voor Emiel. Toen de koers goed losbarstte moest hij geplaagd door krampen afstappen. Maar…de beentjes waren voor de rest meer dan goed.

De Fléche Ardennaise moet zowat de zwaarste ééndagswedstrijd in onze contreien zijn. Maar dat was geen beletsel voor de vroege aanvallers. Er vormde zich een kopgroep van een man of vijf waarvan de twee laatste overlevers het tot diep in de finale zouden uitzingen. Maar dan werden dus ook Alessio Nieri en Roman Ermakov gegrepen.

De kopgroep van vijf liep eerst snel uit, tot meer dan 5 minuten en het waren de jongens van Alpecin Deceuninck die aan bak moesten. Niet nadat ze eerst met Axel Laurance een topper verloren waren na een vroege val.

Emiel peddelde probleemloos mee en posteerde zich toen het vuur losbrak in de voorste gelederen. Na de Wanne en de Haute Levée was het in de aanloop naar de Rosier alle hens aan dek. Emiel glipte mee, counterde, kortom, hij was goed. Tot halverwege de Rosier de benen blokkeerden en hij met kramp naar de kant moest. Over en uit voor Emiel die nadien een binnendoortje nam en rustig naar Stavelot peddelde.

De winst ging naar Menno Huising, voor Francesco Busatto en jr William Lecerf.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?