Kasseikes

Na twee kermiskoersen (Ruddervoorde en Puivelde) staat er opnieuw wat serieuzer werk op de plank. Emiel zal zondag starten in de Antwerp Port Epic. Een wedstrijd waarin behoorlijk wat grote jongens aan de start komen. Alpecin De Ceuninck stuurt naast Emiel onder meer Gianni Vermeersch, Dries De Bondt en Quinten Hermans naar deze kasseiproef.

Eerst even terug in de tijd. Ruddervoorde was een kleine tegenvaller voor Emiel. Hij kon er maar net een grote valpartij ontwijken, maar er knalde wel iemand op zijn derailleur. Hij moest bij de neutrale assistentie een nieuw achterwiel nemen, maar daarna liep het letterlijk en figuurlijk wat stroef.

In Puivelde zal het een keertje mee. Timothy Dupont en ploegmaat Jonas Rickaert gingen er al vroeg van door. Alpecin De Ceuninck controleerde nadien de wedstrijd, enkel ploegmaat Simon Dehairs en Emiel Vermeulen konden nog aansluiten bij de twee vluchters. Emiel en zijn maats controleerden nadien de wedstrijd. het peloton brak nog in twee, Emiel wist zich moeiteloos in de eerste groep te handhaven en werd 29 ste. Ploegmaat Simon Dehairs won, Jonas Rickaert werd derde.

Zondag is er dus de Antwerp Port Epic, een wedstrijd over 182 kilometer met behoorlijk wat kasseien. Deels live te volgen op Sporza op VRT 1.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?