Eén ding is zeker: zondagavond is Emiel Belgisch Kampioen af. Vorig jaar won hij in het zand van Middelkerke bij de beloften. Zondag treedt hij in Lokeren aan tussen de profs.

Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Michaël Vanthourenhout. Dat zijn de drie grote favorieten voor de titel, maar hou ook Jens Adams in de gaten. En er zijn nog wel enkele renners die daar een parcours op maat vinden.

Ook al is Emiel nog belofte (U 23), de reglementering van de Belgische wielerbond laat niet toe dat beloften met een profcontract starten tussen de beloften op het BK. Ook Joran Wyseure, Thibau Nys en Jente Michels moeten dus starten tussen de grote jongens.

Bij de beloften wordt het uitkijken naar de strijd tussen Witse Meeussen en Victor Vandeputte. maar vergeet ook anderen zoals Lennert Belmans en Ward Hybs, die kunnen komen verrassen, niet.

De verkenning van afgelopen woensdag toonde aan dat het een loodzware omloop wordt waarbij de inspanningen elkaar in sneltempo opvolgen met amper recuperatiezones. En de hevige regenval van de voorbije dagen zal het er niet makkelijker op maken.

Een woord van dank ook aan de om en bij de 90 supporters die zondag met de bus meereizen naar het BK en uiteraard ook aan de velen die met eigen vervoer naar Lokeren afzakken.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?