Straf. Ondanks Murphy

Straffe prestatie van Emiel vandaag in Lokeren. Hij leek er lange tijd aanspraak te kunnen maken op een vijfde plaats. Maar het werd finaal een achtste.

Een ongeluk komt nooit alleen. Klapband op weg naar het BK en dan nog eens een leegloper in de wedstrijd zelf. het zat niet echt mee vandaag voor Emiel.

De heenreis was een avontuur, maar dankzij de goede zorgen van de materiaalman Christian en het snelle schakelen van de ploeg raakte de voorbereiding van Emiel amper verstoord, ondanks een klapband op de E 17. In de wedstrijd zelf werd Emiel bij de start wat gehinderd door een andere renner, maar hij schoof vanop de tweede rij vlotjes door naar rang acht. Voorin een ontketende Thibau Nys die even later Sweeck en Vanthourenhout moest voorlaten. Iserbyt leek aan te zullen sluiten, maar maakte een harde smak. Emiel en Jens Adams gingen Eli voorbij. Voorin leken de posities vast te liggen: een straf duel tussen Laurens en Michaël, daarachter Nys en Iserbyt die niet meer tot op het podium zou raken. Emiel duelleerde met Gerben Kuypers en Jens Adams, op korte afstand volgde Timo Kielich. Maar dan kreeg Emiel pech, hij kreeg een leegloper vlak na de materiaalpost en moest een halve ronde verder op een lekke band net toen hij weer aansloot bij Kuypers en Adams. Hij moest de twee laten gaan en ook Kielich ging nog over Emiel. Een achtste plaats dus, maar andermaal een knap resultaat op een kampioenschap.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?