Naar de Koppenberg?

Het lijkt haast niet te geloven, maar tenzij er een complete lockdown komt, trekken we zaterdag naar de Koppenberg. Een iconische cross op de flanken van de puist van Melden. Emiel start er andermaal tussen de profs, want de geplande U23-wedstrijd werd afgelast.

Sommige profsporten kunnen voorlopig nog wel in ons land. En omdat het kransje professionele crossers in binnen- en buitenland beperkt is, mogen een aantal beloften nog van start gaan in de elitecrossen die nog doorgaan. Startrecht daar is er voor iedereen die een startgeld krijgt, of in de top 50 van de wereld staat of aangesloten is bij een Belgisch UCI-team. Als het quotum van 75 starters maximaal dan nog niet behaald is mogen ook andere jongens aanschuiven voor deelname op basis van hun UCI- of nationale ranking. Voor de Koppenberg waren er blijkbaar meer dan 160 kandidaturen, maar Emiel behoort in alle geval bij de 75 ‘gelukkigen’.

Als lid van het UCI-team Tormans CX Team ziet het er naar uit dat Emiel in de meeste wedstrijden zal kunnen starten, zij het dan tussen de grote jongens. Maar dat was de voorbije weken in Lokeren, Kruibeke, Steinmaur, Beringen en Ruddervoorde niet anders. Emiel finishte de voorbije wedstrijden telkens in dezelfde ronde als de winnaar, iets waarin slechts twee eerstejaarsbeloften bij elke opdracht slaagden. Als dat ook op de Koppenberg lukt is dat zonder meer ‘straffen toebak’.

Na de Koppenberg volgt een weekje gedwongen rust, want de Belgische federatie besliste in extremis om geen juniores- en beloftenteam uit te sturen naar het EK in Rosmalen. Een gemiste kans voor Emiel, maar het feit dat hij op het lijstje stond van de bondscoach toont alleen aan dat hij, zoals dat heet, ‘goed bezig’ is.

De wedstrijd op de Koppenberg is opnieuw live te volgen op televisie. We brengen jullie uiteraard ook achteraf uitgebreid verslag via deze pagina!

Hou het ondertussen veilig en hou je aan de gouden regels: afstand houden, handen ontsmetten en mondmasker op als de anderhalve meter afstand niet kan gerespecteerd worden. Het zijn regels die op de crossen rigoureus en probleemloos nageleefd worden.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?