Naar de Muur

Emiel is de laatste stukjes aan zijn wegseizoen aan het breien. Het slot begon met het BK U23 op de weg in Putte, gevolgd door de klimkoers in Vresse-sur-Semois en morgen de Muur Classic in Geraardsbergen. Tijd voor een korte terugblik.

Ze waren eigenlijk met een paar jongens te weinig om de koers in Putte te controleren, maar desondanks kon ploegmaat Simon Dehairs zich Belgisch Kampioen kronen na andermaal sterk werk van Emiel en co. Het BK werd verreden aan een gemiddelde van net geen 48 km/uur, wat gewoon aangeeft dat er van de eerste tot de laatste kilometer gekoerst werd. Het is niet dat de jongens van Alpecin-Deceuninck niet probeerden, maar ze geraakten niet mee in een vlucht. Enkele andere jongens van de grotere ploegen slaagden daar wel in en dus moesten de vijf van Alpecin-Deceuninck vroeg aan de bak. eerst een paar mannetjes opsouperen om de eerste vlucht ongedaan te maken, en nadien moest ook Emiel tot twee keer toe vol aan de bak om de vluchters terug te grijpen. In het slot van een doldwaas kampioenschap kwam alles nog net samen en was er ook nog een val. Dehairs moest het alleen doen, maar jumpte als een duivel uit een doosje naar de zege.

In de klimkoers in het Waalse Vresse-sur-Semois was Emiel de enige vertegenwoordiger van Alpecin-Deceuninck. Ook hier zou het een zotte koers worden waarin amper twintig (!) renners de finish haalden. Emiel zou als vierde finishen. zoals zo vaak dit seizoen kwam de winnaar, Jan Kino, uit de vroege vlucht. Een man of elf eerst die uitliepen van in de eerste ronde. Op de klimmetjes voerde Emiel het peloton daarachter aan, een peloton dat stelselmatig uitdunde zodat de strijd finaal tussen twee groepjes ging. Op de loodzware klim in de plaatselijke rondes voerde Emiel telkens de forcing, daarachter brak het, ook voorin viel de boel in stukken. Ondertussen was Jan Kino gaan vliegen, daarachter een groepje van een man of zes. Ze naderden tot op 10 seconden, Kino bleef strijden en niemand wilde het gaatje toerijden. Kino van Soudal-Quick Step won, Emiel werd daarachter in de spurt licht gehinderd maar finishte als vierde na een werkelijk beresterke wedstrijd.

Dat belooft voor morgen waar in Geraardsbergen de Muur Classic verreden wordt. Een relatief nieuwe wedstrijd op de kalender met zes rondjes van goed 30 kilometer met onderweg Parikeberg, Plankkouter, Denderoordberg, de Oude Steenweg en ook drie keer de Muur om aan te komen op de Vesten. Goed voor zowat 25 klimmetjes in wat ongetwijfeld een loodzware wedstrijd wordt. Start omstreeks 14.30 in Geraardsbergen, aankomst rond 19 uur.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?