Tussenstop in Oud Heverlee

We zijn op weg naar de start van het cross-seizoen, op 8 oktober in Beringen. Maar eerst maakt Emiel nog een tussenstop in Oud Heverlee. Want daar wordt zondag niet alleen het BK, maar ook het EK gravel beslist. Het wordt ongetwijfeld een nieuwe en boeiende ervaring.

De voorbije weken trainde Emiel wekelijks met de ploegmakkers van het Crelan-Corendonteam. Stevige trainingen zijn het in aanloop naar een nieuw cross-seizoen dat dus op de mijnterrill van Beringen start. Daar in Beringen wordt op 8 oktober de eerste manche van de Exact-cross betwist. Ze maken er daar in Beringen een heus ‘oktoberfest’ van met de ganse dag optredens en vertier in de publiekstent.

Maar eerst naar Oud Heverlee dus. Emiel start er op vraag van de ploeg bij de U23, goed voor een race over een afstand van 132 kilometer verdeeld over 2 lokale omlopen, gevolgd door een grote ronde en afgesloten met nog eens een lokale ronde. De organisatie is ongetwijfeld ietwat overrompeld door het succes, want in alle reeksen samen komen meer dan 1.600 atleten aan de start. Vlakbij het parcours komen is voor wie niet op afstand kan parkeren en vervolgens met de fiets richting start/finish gaat, zowat onmogelijk.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?