Naar Frankrijk

Komend weekend trekken we naar het Franse Besançon waar Emiel tussen de profs zal starten in de wereldbeker. Ook Jente Michels maakt deel uit van de door de bondscoach geselecteerde renners. Enkele profs passen voor de wedstrijd.

De regels voor selectie voor de wereldbekers bij de elite zijn duidelijk: de acht best geplaatste Belgen op de UCI-ranglijst zijn altijd startgerechtigd. Daaronder ook belofte Niels Vandeputte. Daarnaast mogen nog eens maximaal vier renners geselecteerd worden en nog eens twee beloften voor die wereldbekers waar er geen aparte beloften-wereldbeker is.

In Besançon is het dus de beurt aan de beloften Emiel en Jente, voor de volgende wereldbeker in Antwerpen valt de keuze wellicht op enkele andere jongens. Want de plaatsjes worden, terecht, verdeeld onder de jongens die ook in aanmerking komen voor de wereldbekers bij de beloften. Daarvan hebben we er eentje achter de rug (Tabor), volgen nog: Namen (19/12), Dendermonde (26/12), Flamanville (16/01) en Hoogerheide (23/01).

Maar eerst het Franse Besançon dus waar opnieuw een pak UCI-punten te verdienen zijn. Ter vergelijking: een 15de plek daar levert om en bij de 50 UCI-punten op, zijn derde plek afgelopen zondag in Koksijde leverde Emiel 15 puntjes op.

Besançon heeft geen rijke traditie, maar in het verleden werd er al eens een Frans Kampioenschap georganiseerd. De beelden van die wedstrijd tonen een behoorlijk lastige omloop die, zeker als er modder is, extra zwaar zou kunnen zijn.

Na Besançon volgen wellicht de wedstrijden in Boom (Superprestige), waar ook Wout Van Aert en Thomas Pidcock starten, en de U 23 in Antwerpen. Nadien vertrekt Emiel op stage om de basis te leggen voor de wedstrijden van eind dit en begin volgend jaar met als zwaartepunten natuurlijk de wereldbekers voor beloften, het BK in Middelkerke en, indien geselecteerd, het WK in het Amerikaanse Fayetteville.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?