Feest in Koksijde

Het was niet helemaal het resultaat waarop hij hoopte. Maar voor de ploeg werd het vandaag een feest daar in Koksijde. Ploegmaat Joran Wyseure won oververdiend, Emiel werd nog knap derde.

Dat het niveau bij de beloften erg hoog ligt bleek vandaag andermaal. De toppers uit die reeks draaien ook moeiteloos mee in de subtop bij de elite. Dat deed Emiel gisteren met een 12de plek in de superprestige in Merksplas. In Koksijde kwam hij daardoor misschien net een paar procentjes tekort om tot op de streep te duelleren met Joran. Die reed evenwel een beresterke wedstrijd.

Het was Emiel die de kopstart nam, en al snel vormde zich in zijn spoor een groepje met Wyseure, Kuypers, Michels en Meeusen. De jonge Michels ging vroeg in de wedstrijd op kop sleuren en sloeg een kloofje. Daarachter viel het even stil, het was Wyseure die in één ruk een gaatje van 14 seconden dichtte en meteen ook 5 seconden bonus nam. Voldoende om naar winst te soleren, Emiel kwam nog fel opzetten in de strijd om de tweede plaats maar werd finaal derde na Michels.

Emiel was vandaag in Koksijde ongetwijfeld de felst aangemoedigde renner. Ook bij de podiumceremonie maakten de meegereisde supporters er een feestje van. Ook ploegleider en sponsor Jan Tormans genoot zichtbaar.

Dank aan allen en op naar de volgende!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?