Rustig naar 12 de plaats

Met een twaalfde plaats tussen de elite in de Superprestige van Merksplas bevestigt Emiel andermaal zijn potentieel. We durven het haast niet zeggen: maar met de wedstrijd van Koksijde in het achterhoofd reed hij op reserve naar een ereplaats.

57 starters daar aan de Kolonie in Merksplas. Een droge omloop en het ging dan ook snoeihard. Amper voor te stellen: een gemiddelde van meer dan 31. Daarmee kom je als toerist na een zondagsritje op verharde wegen met opgezette borst thuis.

Emiel mocht nog net op de tweede rij aanschuiven en kende een blitzstart. Hij kwam zowaar als vierde voorbij aan de materiaalpost. Voorin ging het hard, maar Emiel hield goed stand in een select groepje. Maar hij moest enkele plaatsjes prijs geven toen zijn rechtershifter loskwam en sturen en kracht zetten moeilijker werd. Na de wissel ging het weer vlot. Een beresterke Niels Vandeputte kwam nog voorbijstomen, de posities lagen vast en Emiel vormde duo met Toon Vandebosch. De twee beseften dat de jongens voor hen niet meer bij te halen waren en de jongens achter hen geen bedreiging meer vormden. Op reserve reden ze de laatste drie rondjes. Toon finishte als 11 de, Emiel als 12 en werd daarmee tweede belofte in een erg sterk deelnemersveld.

In de race was er nog een akkefietje met Ryan Kamp, maar dat werd achteraf netjes uitgepraat. Kamp kwam ten val toen hij in de bocht een schoudertje zette tegen onze Flandrien maar daarbij zelf onderuit schoof.

Zondag is het weer koekenbak, dit keer in Koksijde waar Emiel zal starten tussen de beloften.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?