Dubbel weekend

We staan voor een druk weekend. Emiel start zaterdag in de Superprestige van Merksplas. Zondag staat de internationale U 23-wedstrijd van Koksijde op het programma.

Geen wereldbeker zondag in Koksijde bij de eliterenners voor Emiel. In elke wereldbekerwedstrijd waar geen aparte wereldbeker voor beloften is krijgt de bondscoach twee plaatsjes voor beloften. Die worden voor die wedstrijden netjes verdeeld over de jongens die daarvoor in aanmerking komen. Emiel mocht in Waterloo, Iowa, Fayetteville en Overijse al proeven van het werk bij de grote jongens. In Koksijde krijgen twee andere beloften de kans. Later dit seizoen zal Emiel ongetwijfeld nog enkele kansen krijgen tussen de profs. En uiteraard zijn er de wereldbekerwedstrijden voor beloften van Tabor, Namen, Dendermonde, Flamanville en Hulst.

Om het helemaal ingewikkeld te maken: een aantal organisatoren van wereldbekers waar geen wereldbeker voor beloften op de kalender staat organiseert wel een internationale U 23-wedstrijd. Dat is bv. het geval zondag in Koksijde en over twee weken in Antwerpen.

Voor Emiel de ideale gelegenheid om in de aanloop naar een later geplande stage nog eens flink door te trekken met de dubbel Merksplas/Koksijde gevolgd door Boom/Antwerpen.

De Superprestigewedstrijd van zaterdag (elite) in Merksplas is live te volgen op televisie. Aan aanmoedigingen zondag zal het niet ontbreken, want naar Koksijde reizen een tachtigtal supporters mee met de door de supportersclub ingelegde bus. Zij kunnen Emiel aanmoedigen in de U23 en nadien genieten van een klassieker op de kalender: de duinencross.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?