Op karakter

Wat een demonstratie vandaag van Wout Van Aert daar in Boom. De regerende Belgisch Kampioen blies op een zware en modderige omloop de tegenstand weg. Emiel knokte zich op karakter naar een 18 de plaats.

Het parcours daar op de Schorre in Boom is uniek. Normaal iets voor jongens die goed bergop rijden en niet snel de remmen dichtknijpen in de afdaling. Vandaag was het strompelen en glibberen. Van Aert reed de tegenstand van in de tweede ronde aan gort. Maar ook hij moest vaker van de fiets dan hem lief is.

Emiel was goed weg, maar miste de aansluiting met het groepje dat zou strijden voor een plaats in de top 12. Een sterk begonnen Witse Meeussen was wel mee. Emiel belandde in een groepje met enkele beloften. Die beloften zouden een wedstrijd in de wedstrijd rijden.

Wyseure kwam vanuit de achtergrond terug en denderde op power iedereen voorbij. Emiel en Lennert Belmans klampten aan, ook Jente Michels en Thibau Nys streden mee. Emiel en Lennert schudden zich los en gingen voorbij Laurens Sweeck. Michels en Nys moesten de rol lossen. Meeussen harkte naar het eind maar bleef z’n opponenten nog net voor. Emiel leek op weg naar de 16 de plaats maar Orts Lloret kwam nog uit de achtergrond terug en Belmans bleek net iets te sterk. Een 18de stek dus na een wedstrijd waarin Emiel het op bepaalde stroken net iets te lastig had en ook niet de beste benen voelde.

Maar in deze omstandigheden in dit deelnemersveld als 18 finishen blijft ongemeen knap. Emiel vertrekt maandag op stage en komt pas daarna terug voor de belangrijke eindejaarsperiode.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?