Gedoofde lichtjes

De lichtjes van de Schelde fonkelen dit weekend niet. Geen cross daar waar Emiel enkele jaren terug nog knap derde werd op het BK bij de juniores. Dat is vooral jammer voor de beloften die zondag de wereldbeker hadden mogen rijden bij de elite. Emiel zou sowieso starten in de internationale U23 en niet in de wereldbeker elite, want zaterdag is er de Superprestige in Boom.

Op de Schorre komt een indrukwekkend deelnemersveld aan de start. Met de terugkeer van Wout Van Aert en Tom Pidcock en verder zowat alle toppers. Normaal is het een erg mooi parcours, en de regenval van de voorbije dagen zal het straks extra zwaar maken. Afwachten of Emiel in die omstandigheden en tussen de toppers de opvallende regelmaat van de voorbije maanden kan handhaven. Want, inderdaad, Emiel moet zowat de regelmatigste belofte (en de jongste) zijn tussen de toppers in wereldbekers-elite en Superprestige met bijna telkens een top-vijftien notering. Er zijn er maar weinigen die het hem in de loop van de voorbije jaren voorgedaan hebben…

Die regelmaat is ook Wielerverhaal.com opgevallen, de site wijdde een mooi artikel aan onze Flandrien, waarvoor dank.

Volgende week vertrekt Emiel op stage naar zonniger oorden om er de belangrijke periode van eind december-begin januari voor te bereiden, met onder meer enkele wereldbekers en natuurlijk het Belgisch Kampioenschap in Middelkerke. Geen Essen en wereldbeker in Val di Sole dus voor Emiel wel een stage in aangenamer temperaturen.

Mogelijk is er zaterdag al geen publiek toegelaten in Boom, de wedstrijd is wel live te volgen op televisie.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?