Op medaillejacht

Zondag is het dan zover: het BK veldrijden voor U 23 in Middelkerke. Aan favorieten geen gebrek. Thibau Nys uiteraard met drie zeges op rij, en ook Joran Wyseure manouvreerde zich met een tweede plaats in Gullegem in pole-position. Maar ook Emiel prijkt zowat in elk lijstje met kanshebbers.

Niels Vandeputte heeft een profstatuut en is zowat de enige belofte die zondag niet start in Middelkerke. Tweede Belgische belofte in de UCI-ranking is Emiel. Maar daarachter volgen met Anton Ferdinande, Thibau Nys, Joran Wyseure en Jente Michels nog enkele medaillekandidaten. En jongens als Lennert Belmans, Witse Meeusen en Gerben Kuypers die het thuisvoordeel heeft, kunnen altijd verrassen.

De verkenning van afgelopen woensdag maakte ons niet veel wijzer. Behalve dat het een omloop is met veel minder zandpassages dan aangekondigd en vooral veel stukken waarop behoorlijk wat snelheid kan gemaakt worden. De weersomstandigheden, en met name de felle wind, zullen ongetwijfeld een grote rol spelen.

We verwachten een cross met een snelle start waarna zich snel een groepje met de grootste kanshebbers zal vormen. Daarna wordt het een strijd van man tegen man.

Emiel is in alle geval klaar voor de strijd. De voorbije wedstrijden gaven aan dat de vormcurve in stijgende lijn zit. En overall blijkt dat de verschillen tussen de toppers bij de U 23 erg klein zijn.

Jammer dat de wedstrijd zonder publiek moet doorgaan, maar niet getreurd, alles is zondag live te volgen op televisie. In supporterslokaal ’t Lapperke is er een uitzending op groot scherm.

Laat ons met zijn allen duimen voor een knap resultaat en vooral voor een sportieve strijd tussen de betere Belgische beloften.

PS met Senne Bauwens en Kay De Bruyckere (junioren mannen), Xenna De Bruyckere (meisjes juniores), Lotte Baele (dames U 23) , AngeloDe Vriend (mannen U 23) en Sander Defoor en Jarno Versluys (nieuwelingen) komen nog een aantal inwoners uit onze gemeente aan de start!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?