MEESTERLIJK

Emiel reed vandaag de perfecte race. En eindelijk, eindelijk, was er loon naar werken. 59 kilometer vrolijke terugreis met een Belgisch Kampioen in de mobilhome. En dan een onvergetelijke thuiskomst, met dank aan de buren en de vele supporters.

Het zat goed voor dit BK. Dat hebben we de hele week al gevoeld. En Emiel oogde deze ochtend ontspannen. Gefocust. Klaar voor de strijd. Stilletjes durfden we het vooraf aan enkele intimi bekennen: Emiel zou vandaag dicht eindigen.

Hij startte perfect, dook als eerste het veld in richting heuveltjes. In het spoor onder meer Jente Michels en even verderop Kuypers, Nys en Wyseure. De jongens die we voorin verwacht hadden. Emiel soleerde naar de kop, kwam ten val maar behield zijn bonus. Jente Michels moest alle zeilen bijzetten om aan te sluiten, Joran hapte naar adem. Daarachter een groepje met de verwachte namen, Nys, Ferdiande, Wyseure, Meeussen, Kuypers en Belmans.

Jente sloot aan bij Emiel, daarachter Joran op een handvol seconden. De ideale situatie voor Emiel. Joran zette druk en Jente moest gas blijven geven om niet in een groepje met twee ploegmaats te verzeilen. Even leek het mis te lopen voor Emiel, hij moest een gaatje laten op Michels maar sloot even snel opnieuw vlotjes aan.

Michels probeerde tot drie, vier keer toe om Emiel af te schudden, maar onze Flandrien controleerde rustig en plaatste in de laatste ronde zijn slotoffensief. Michels kraakte.

Emiel soleerde naar de zege, Michels werd knap tweede en Joran Wyseure pakte een knappe derde plaats.

Een eerste, neen, na de provinciale titel van een paar jaar terug, een tweede titel voor Emiel. Een driekleur die voor eeuwig op de tabellen staat.

Een enorm woord van dank voor de buren en supporters voor de fantastische thuiskomst. Als het beestje terug zijn hok in gaat dan vieren we op gepaste wijze, beloofd.

Een woord van dank ook aan de sponsoren van het eerste, tweede en derde uur. Dankzij jullie steun had Emiel deze stappen nooit kunnen zetten en nooit kunnen toegroeien naar een plaatsje in een topteam als dat van Wanty-Tormans.

Kampioen word je nooit alleen. Rond elke kampioen staat een team. Onze mechanieker Christian, de staf van Tormans, Jan zelf, trainer Dominic en zovele anderen.
Op naar de volgende!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?