Opdracht volbracht

Zo. De Ronde van Aosta zit er op. Van de 140 deelnemers heeft zowat de helft de finish gehaald. Emiel eindigde als 52 ste in het algemeen klassement en als 10de in het jongerenklassement. De Acrog-Tormans boys reden, op de Brit Zak Coleman na, allen veilig de race uit.

Wat was de laatste rit er eentje… 149 kilometer en alweer meer dan 4000 hoogtemeters… En dat onder een loden hitte. De race startte zonder Zak die in de tweede rit moest opgeven. Vier renners nog aan de start dus, een prestatie, want sommige teams haalden de finish…zonder renners.

Vroeg in de race moest er gewerkt worden voor Robin Orins die uiteindelijk op een zucht de rode trui moest prijs geven. Jammer voor Robin die vocht als een leeuw maar ook hinder ondervond van een valpartij eerder.

Emiel was goed mee over de eerste hellingen, maar kwam in de afdaling door een andere renner ten val. Volgde nog een lekke band en de aansluiting was verloren. Hij moest een tijdlang alleen rijden en dat kost krachten. Maar uiteindelijk kon hij opnieuw aansluiten bij Robin en Joran. De drie pakten het verstandig aan en vormden samen met enkele andere renners een grupetto en reden zonder risico de race uit. Arne Baers hield goed stand in een groepje, enkele minuten voor hen.

Ook in de slotrit waren er opnieuw uitvallers, onder meer als gevolg van enkele valpartijen.

Belangrijkste is dat onze vier jongens veilig de finish haalden en deze zware rittenwedstrijd konden uitrijden!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?