Pech op de Avonturenberg

Er zat meer in vandaag dan een twaalfde plaats. Materiaalpech zorgde er voor dat Emiel zijn goede start niet kon doortrekken in een knap resultaat. Hij werd finaal twaalfde.

Emiel draaide ook als twaalfde het veld in, maar schoof al in de eerste ronde op naar de zevende plaats. Een positie die hij moeiteloos vasthield in het spoor van onder meer Iserbyt, Vanthourenhout, Ronhaar, Vandebosch, Soete en Meeusen. Maar op het einde van de tweede ronde, en dan nog uitgerekend net voorbij de materiaalpost sloeg de ketting van Emiel dubbel. Hij moest van de fiets en verloor kostbare tijd om als 16de terug op de fiets te springen. De pech was nog niet voorbij, want daarna zakte zijn zadel en moest hij alweer een ronde harken om nog vooruit te raken. Er volgde een nieuwe fietswissel, maar hij was ook even het ritme kwijt om als 17de aan de drie laatste rondes te beginnen.

Maar kijk, het gevoel en het ritme kwamen terug, Emiel klokte een tiende rondetijd en vervolgens nog twee keer de derde rondetijd om tot slot als twaalfde te finishen.

Iserbyt won voor ploegmaat Vanthourenhout en Lars Van der Haar.

Niet de wedstrijd waarop hij gehoopt had. Op naar de volgende, zaterdag in Meulebeke!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?