Straf nummer

Het was net niet voor de jongens van Alpecin-Deceuninck vandaag in de Giro della Regione Friuli Venezia Giulia. Met z’n tweeën zaten ze in een kopgroep van acht, maar het was Giosue Epis die won. Emiel is wel de nieuwe leider in het jongerenklassement.

Emiel schoof mee in een kopgroep die finaal zou uitdunnen tot acht man. Mee aan boord Toon Vandebosch en een andere Belg: Alex Vandenbulcke. De leiders werkten voorbeeldig samen en liepen uit tot meer dan twee minuten. het was duidelijk: de winnaar zat voorin.

Toon Vandebosch was de eerste om een vijftal kilometer voor de aankomst een uitval te wagen, maar de groep liet niet betijen. Dan was het aan Emiel om zijn moment te kiezen, hij ging links van een vluchtheuvel aan en bouwde snel een kleine bonus uit. Onze Flandrien plooide zich dubbel, maar twee kilometer voor de streep kwam de rest van de groep terug. Emiel moest even naar adem happen, maar zette zich daarna opnieuw op kop en legde een strak tempo op zodat niemand nog aan ontsnappen dacht. De weg leek geplaveid voor Toon, maar die kwam centimeters tekort om de zege te pakken.

Emiel bolde uit en finishte als achtste op 7 seconden van de winnaar. Ei zo na werden dat dure seconden, maar hij houdt voldoende bonus om morgen in de witte trui aan de start te komen. Hij staat ook vierde in het algemeen klassement.

Een goeie dag dus waarin hij meer dan zijn deel van het werk deed en naar eigen zeggen makkelijk mee kon voorin.

Dat belooft voor Tappa 3 met aankomst op de gevreesde Zoncolan. 160 kilometer met 2281 hoogtemeters. De Zoncolan is de slotklim, die ze gelukkig vanuit Sutrio beklimmen, iets meer dan 13 kilometer aan gemiddeld 9 procent met pieken tot 21 procent voor de steilste 100 meter.

Zoveel is duidelijk: morgen wordt er gegoocheld met minuten.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?