Secondenspel

Wat een spanning vandaag daar op de flanken van de Zoncolan. Emiel finishte als vijfde en pakt volgens de officieuze uitslag ook de gele trui.

Dat het een spektakel zou worden daar vandaag was duidelijk. Er vormde zich een vroege vlucht met twee en het was Timo Kielich die in de achtergrond bergen werk verzette om een uitdunnend peloton terug te brengen. Emiel hield goed stand, net als Toon Vandebosch. Het kaarsje van Timo doofde langzaam uit. De kopgroep dunde steeds verder uit en Emiel hield stand in een groepje van tien dat steeds verder uitdunde. In de slotkilometer ontplofte het, Ricardo Lucca ging op zoek naar de zege, Francesco Busatto werd tweede, daarachter volgde Nicolo Buratti die in het algemeen klassement op 22 seconden volgde van Emiel. Onze Flandrien finishte in deze loodzware bergrit als vijfde.

Op een officiële uitslag is het wachten, maar als onze berekeningen en de officieuze klassementen kloppen pakt Emiel de gele leiderstrui met twee secondjes bonus op Buratti. Hij blijft uiteraard leider in het jongerenklassement.

Morgen wordt het nog een spannende dag waarin gebikkeld zal worden om een handvol seconden en de eindwinst in deze ronde.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?