Toch nog op podium

Emiel is vandaag derde geëindigd in de Exactcross in Essen. Even leek er meer in te zitten, maar een lichte verkoudheid, een lekke band én een sterke winnaar verhinderden dat.

Emiel was goed weg daar in Essen, en samen met onder meer Kuypers, Van de Putte en Horny leidde hij de dans. Topfavoriet Jens Adams miste z’n start maar kwam dra opnieuw aansluiten. Net als Jente Michiels die kort na de start al lek reed.

Voorin vormde zich een duo met de latere winnaar Kuypers en Emiel. De twee sloegen een kloof, een duel om de zege leek in de maak. Maar Emiel reed lek en moest Kuypers laten gaan. Hij perste er alles uit, maar werd bij de materiaalpost net toen hij kon wisselen, gegrepen door Adams, Horny, Van de Putte en Michiels. Emiel had op z’n adem getrapt, zoveel was duidelijk. Hij verloor wat terrein maar kwam na een nieuwe inspanning opnieuw aansluiten. Het was duidelijk dat ook Adams z’n beste dag niet had, Kuypers pakte een half minuutje en zou die bonus niet meer prijsgeven.

Emiel moest een kloofje laten op Adams die alleen in de achtervolging ging, Emiel bleef hangen op 7 seconden en daarachter kwamen Van de Putte en Michels terug. Voor Emiel werd het duidelijk dat Adams terugpakken er niet meer in zat, en hij focuste zich op de strijd voor de derde stek. In de laatste ronde plaatste hij z’n aanval, sloeg een kleine kloof en hield zijn twee concurrenten op korte afstand. Goed voor een verdiende podiumplek in een wat minder bezette race. Kuypers won verdiend, Adams werd tweede.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?