Val verstoort feestje

Emiel had goeie benen vandaag. Goed genoeg in alle geval om een boniseconde te sprokkelen en zich klaar te maken voor de spurt. helaas besliste een val er anders over.

Het verhaal van de wedstrijd is snel verteld. Vier vroege vluchters en Alpecin-Deceuninck dat controleerde en de bonus niet te groot liet worden. Voor het ingaan van de plaatselijke rondes kwam er steun van andere teams en de voorsprong van de vier smolt als sneeuw voor de zon.

In de plaatselijke rondes regende het aanvallen en even leek het alsof Lou Van Belle een kloof zou slaan, maar ook hij werd opnieuw gegrepen.

Emiel wilde zelf spurten maar in de laatste driehonderd meter was er een val, één van de fietsen schoof voor het wiel van Emiel en ook hij moest de graskant induiken. Zonder veel erg lijkt het voorlopig en ook voor het klassement heeft de val geen gevolgen. Emiel en de andere slachtoffers werden in dezelfde tijd geplaatst als de rest van het peloton. In het algemeen klassement levert dat Emiel een tiende stek op.

Morgen staat rit 2 op de kalender met opnieuw enkele plaatselijke rondes aan het slot met daarin een venijnige klim. Kortom, iets voor de punchers.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?