Van de boeken naar het veld

Emiel schuift zondag de studieboeken even aan de kant om te kunnen deelnemen aan het BK in Meulebeke. Daar worden een 45-tal renners aan de start verwacht: de Belgische profs, aangevuld met eliterenners zonder contract en beloften met UCI-punten.

Vermoedelijk zal Emiel enkele startrijen kunnen opschuiven: van rij 8 naar pakweg de 4de rij. Dat maakt een hemelsbreed verschil, zeker als je ook nog eens een goeie start kent en de onvermijdelijke opstopping aan de eerste hindernis of bocht zo kunt vermijden.

Emiel reed al twee keer eerder in Meulebeke. Als eerstejaarsjunior werd hij er achtste, als tweedejaarsjunior moest hij opgeven na pech. Het parcours daar in Meulebeke ziet er wel wat anders uit dan de voorbije jaren. Een lange start wordt gevolgd door een opeenvolging van hindernissen met balkjes, een brug, trappen, heuvels, een wasbord en een zandstrook. Het wordt ongetwijfeld een snelle omloop.

Medailles zijn er enkel voor de eerste drie profrenners. Eliterenners zonder contract en beloften rijden mee voor de eer en uiteraard om zich in de kijker te rijden. Maar het merendeel van de deelnemers hoopt ook op een selectie voor het WK in Oostende. Dat er zal gestreden worden is dus duidelijk. Torenhoog favoriet is uiteraard Wout Van Aert. Daarachter volgen een vijftal podiumkandidaten waaronder Emiels ploegmaat Quinten Hermans.

Voor Emiel zelf mag alles, maar moet niets. Dit BK kunnen rijden is in deze tijden al een prestatie op zich. De voorbije wedstrijden hebben aangetoond dat het met de conditie wel goed zit en de resultaten hebben het vertrouwen aangescherpt.

De wedstrijd is andermaal live te volgen, dit keer op Sporza.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?