Jawadde dadde

Wat een knaller vandaag in Meulebeke. Emiel finishte als 14de tussen de profs en werd in de ‘officieuze’ strijd bij de beloften knap tweede. Na afloop regende het superlatieven.

Stiekem hadden we gehoopt dat, mits een goeie dag, de top 15 misschien wel kon. De goeie dag was er, en dat is beslist geen toeval. Dat heeft Emiel de voorbije jaren al getoond: hij kan pieken op een kampioenschap.

Hij mocht in Meulebeke een beetje korter achter de favorieten starten en schoot goed uit de startblokken. Een 18de plaats was zijn deel bij een eerste passage aan de materiaalpost. Hij kon aansluiten bij een groepje en reed na een valpartij voor hem zowaar in het spoor van Eli Iserbyt. Ook Michaël Vanthourenhout zat in de buurt. Voorin duurde het niet lang vooraleer Wout van Aert zijn duivels ontbond. Eén woord: indrukwekkend. In het spoor van nieuwe Belgische kampioen kreunde de tegenstand. Ondertussen sloot Emiel aan bij een groepje dat streed voor de tiende plaats. In het gezelschap van onder meer Lander Loockx, Timo Kielich, Tom Meeusen en Jens Adams. Thibau Nys kwam nog even aansluiten, maar moest de rol weer lossen. Ook Toon Vandebosch zakte weg.

Voorin was Michael Vanthourenhout opgeschoven, Eli Iserbyt gaf op. Van Aert buffelde onverstoorbaar door. Emiel kon standhouden in het spoor van het selecte groepje voor hem, achter hem viel een kloof.

In de laatste ronde reed Jens Adams nog lek zodat Emiel doorschoof naar de 14 de stek. Adams verzette hemel en aarde maar kreeg het kloof je niet meer gedicht. Emiel werd zo tweede belofte na Timo Kielich.

Een erg knap resultaat van Emiel die andermaal bleef knokken tot het gaatje en zich manifesteerde aan het grote publiek.

Bedankt aan iedereen voor de vele felicitaties, de aanmoedigingen en de steun.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?