Naar de zandbak

Geen stage onder de Spaanse zon voor Emiel, wel een wedstrijd rond het Zilvermeer in Mol. En dit tussen de stage in eigen land door.

Wel of niet op stage naar Spanje met Tormans CX. Binnen het team zijn de pro’s en contra’s lang tegen elkaar afgewogen. Maar finaal werd er besloten om een stage in eigen land in te lassen in Geel. Want het risico op een verplichte quarantaine en daardoor het mislopen van bepaalde wedstrijden was te groot.

En dus trainde Emiel de voorbije dagen in Geel. Zaterdag komt hij aan de start in Mol. Dat heet een zandcross te zijn, maar een groot deel van het parcours loopt ook door het bos. Het deelnemersveld zal wellicht wat beperkter zijn omdat een aantal jongens toch naar het buitenland trok. Top of the bill daar in Mol is kersvers Belgisch Kampioen Wout Van Aert

Voor veel jongens is het een laatste kans om zich te tonen met het oog op een selectie voor het WK in eigen land, straks in Oostende. De juniorencrossen werden daar alvast van de kalender geschrapt, maar de wedstrijd voor beloften zou wel doorgaan.

De wedstrijd van zaterdag in Mol is andermaal live te volgen op de televisie! Als de weersvoorspellingen kloppen wordt het eerder een sneeuw- dan een zandcross!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?