Vertrouwen getankt

Emiel finishte vandaag als zevende in de kermiscross van Ardooie. Dat resultaat is van weinig belang, in tegenstelling tot de manier waarop Emiel vandaag koerste. Mee koers maken en lang strijdend voor het podium.

Gerben Kuypers begon als topfavoriet in Ardooie. En de West-Vlaming maakte die favorietenrol ook waar. Hij sloot moeiteloos aan in een groep van een man of tien die zich vroeg in de wedstrijd wist af te scheiden. Emiel fietste attent mee voorin en kwam zelfs als tweede door. Toen Kuypers opschoof zat Emiel net iets te ver. Iserbyt en Vanthourenhout schoven mee. Daarachter vormde zich een groepje met onder anderen Emiel en Joran Wyseure.

Kuypers trok door, Iserbyt volgde, Vanthourenhout moest de rol lossen. Onder impuls van Emiel kwam het groepje terug tot bij de Europese Kampioen, ondertussen moest Iserbyt voorin lossen. Een achtervolgend groepje leek even nog Iserbyt te zullen oprapen, maar Eli hield stand. In de achtervolgende groep was het Emiel die de dans leidde. Hij trok een paar ronden lang fors door met in zijn spoor Adams, Loockx, Wyseure en Vanthourenhout.

In de slotronde kende Emiel wat pech door een kleine hapering van de renner voor hem. Wyseure was ondertussen opgeschoven, Emiel liet lopen in het slot van de wedstrijd en finishte als zevende. Hij verdiende veel meer dan die zevende plaats, maar het gevoel was goed en hij kon bijna een uur lang op de limiet koersen. Kortom, hij tankte vertrouwen. Als hij dit nog een paar wedstrijden kan doortrekken zullen de resultaten ongetwijfeld vanzelf volgen!

Volgende wedstrijd is de superprestige van zondag in Overijse!