We gaan ‘live’

Wie Emiel nog eens ‘live’ aan het werk wil zien en daar geen verre reis voor over heeft, moet zaterdag naar Niel of zondag naar Dendermonde. De rest van de maand werkt Emiel wedstrijden af in het buitenland.

Een echte kater heeft Emiel niet over gehouden aan de tweede plaats op het EK in Pontchâteau. Integendeel, het was eerder een prestatie die vertrouwen moet geven voor de toekomst. En pech maakt nu eenmaal een wezenlijk onderdeel uit van deze sport.

Maar eerst de neus naar zaterdag voor de superprestige in Niel. De Jaarmarktcross daar is één van de oudste crossen van ons land. Zaterdag kennen we er de 61ste editie! De voorbije jaren werd al een aantal keren gesleuteld aan het parcours, en dat schijnt ook nu het geval te zijn. Zo werd de strook langs de vijver geschrapt. De smaakmakers van het parcours met onder meer de ‘Muur van Niel’ en een bijzonder steile afdaling blijven. Net als de 60 meter lange zandpassage.

Zondag trekken we dan weer naar een jongeling in veldritland, de wereldbeker van Dendermonde. De cross daar is een uitloper van de in 2018 en 2019 georganiseerde ambiancecross in Wachtebeke. Jürgen Mettepenningen verhuisde in 2020 zijn cross naar Dendermonde en maakte meteen z’n opwachting in het wereldbekercircuit. Een echte meevaller werd het niet, want zowel in 2020 als in 2021 werd de cross het slachtoffer van het coronavirus: twee edities zonder publiek dus…Vorig jaar ging de cross dan weer niet door.

Voor zondag staan de sterren wel gunstig. Geen aparte wedstrijd voor beloften zodat Emiel kan aantreden bij de elite. Bondscoach Vanthourenhout trok in z’n selectie voor Dendermonde trouwens resoluut de kaart van de jeugd met ook Ward Huybs, Victor Van De Putte en Yorben Lauryssen in de selectie. Dendermonde is een vrij compleet parcours met trappen, een kunstmatige brug, een wasbord, een strookje kasseien en uiteraard een paar korte klimmetjes. Maar vooral: het is een op plaatsen brede omloop waardoor inhalen iets makkelijker wordt.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?