De digitale postduif bracht goed nieuws vandaag voor Emiel. Ze fladderde binnen via whatsapp met de boodschap dat Emiel zaterdag niet in Boom, maar wel zondag in het Zwitserse Bern rijdt!

Emiel werd door Sven Vanthourenhout opgenomen in de zeskoppige selectie voor de wereldbeker voor junioren in Bern. Voor de junioren is het de eerste wereldbeker van het seizoen en voor Emiel de eerste selectie voor het A-team. Hij was er vorig jaar al drie keer bij, in Koksijde, Namen en Heusden-Zolder, maar toen als lid van het B-team.

Een woordje uitleg: het organiserende land mag bij de junioren en beloften voor de wedstrijden in eigen land twee teams uitsturen: een A-ploeg en een B-ploeg. De jongens van die B-ploeg starten telkens wel vanop de laatste rij. Meestal gaat het om jongens die net uit de boot gevallen zijn voor het A-team of jongens waarin de bondscoach een potentieel ziet.

Dat potentieel heeft Emiel getoond en dus mag hij zijn vierde cap bijschrijven. Starten kan zondag wellicht vanop de eerste rij, want voor de eerste wereldbeker wordt gestart volgens de UCI-ranking. Vanaf de tweede wereldbeker wordt er gestart volgens de wereldbekerranking. In die ranking voeren de Belgen trouwens de boventoon, de eerste startrij in Bern zou weleens zes jongens met de tricolore om de lendenen kunnen tellen….

Naast Emiel maken Thibau Nys, Lennert Belmans, Ward Huybs, Jetze Van Campenhout en Jente Michels deel uit van de selectie. Emiel reist zaterdagmorgen af naar Bern, samen met de rest van het team. De wedstrijd start zondagmorgen om 10 uur.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?