Andermaal knap

Emiel moest vandaag twee jasjes uittrekken. Desondanks stoomde hij in Niel door naar een knappe achtste plaats. De winst was voor ploegmaat Laurens Sweeck.

Tweede startrij vandaag voor Emiel. Maar dit keer miste hij wel de start, inklikken lukte niet meteen en hij kwam op pakweg de dertiende plaats door. Ondertussen ging het voorin loeihard, Emiel deed een figuurlijk jasje uit en stoomde door om aansluiting te vinden bij de kopgroep. Maar ook Laurens Sweeck raakte in de problemen, Laurens moest van de fiets met pech en werd achteruit geslagen. Het was Emiel die andermaal een jasje uitdeed en Laurens terug voorin bracht.

De latere winnaar stoomde meteen door en sloeg een schijnbaar onoverbrugbare kloof. Vanthourenhout en Van der Haar gingen in de reactie, met in hun spoor een imponerende Witse Meeusen. Eli Iserbyt werd achteruit geslagen door pech… Emiel moest naar adem happen en zakte wat terug.

Voorin hielden Van der Haar en Vanthourenhout Sweeck binnen schot. Daarachter Meeusen en verderop ook Kühn, Van Kessel en Vandeputte en Vandebosch. Emiel volgde samen met Ward Huybs en enkele anderen. Van der Haar slaagde erin de kloof met Sweeck te dichten. Iserbyt kwam vanuit de achtergrond opzetten en Emiel haakte zijn wagonnetje aan.

Het werd spannend, Sweeck ging in de finale fors door de zandbak en sloeg een kloofje, voorsprong die hij wist vast te houden tot op de steep. Fraaie zege voor Crelan-Fristads en een mooie achtste plaats voor Emiel die niet zijn beste dag kende, maar knokte zoals vanouds.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?