Op naar Overijse

Emiel rijdt zondag de wereldbeker bij de elite in Overijse. Geen Merksplas dus zaterdag. In de moeder aller crossen werd Emiel vorig jaar nog knap twaalfde.

Regen de voorbije dagen. Niet de ideale omstandigheden om in te trainen. Maar de aanhoudende regen zal er wel voor zorgen dat we dit weekend ‘andere’ crossen zullen krijgen. Niet meer de snelheidsraces van de voorbije weken, maar ploeteren door de modder. Te beginnen zaterdag in Merksplas (waar Emiel dus niet start) en uiteraard zondag in Overijse.

Niet dat Overijse modder nodig heeft om zwaar te zijn. De eerste klim op de weg richting materiaalpost werd ondertussen uit het parcours geschrapt, het klimmen zal dit keer vooral moeten gebeuren in de zompige weides wat de wedstrijd zwaar genoeg zal maken.

Uitkijken is het natuurlijk naar de return op dit niveau van wereldkampioen Tom Pidcock. Maar die zal stevig verweer krijgen van de jongens die de voorbije weken de dienst uitmaakten. En daarachter volgt een groepje renners die elkaar waard zijn en waartussen Emiel ongetwijfeld zijn plaatsje zal opeisen.

De wedstrijd is zondag live te volgen op televisie.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?