Belgen op medaillejacht

Bondscoach Sven Vanthourenhout verwoordde het mooi in een interview met Veldritkrant. De bondscoach denkt dat we vooral bij de junioren heel goed zitten om zondag in Silvelle te scoren.

Medailles op een kampioenschap. Daar gaat het om. En het EK staat in het veldritwereldje dan misschien nog niet erg hoog aangeschreven, maar een Europees Kampioenschap blijft een Europees Kampioenschap. De kans dat er zondag na de race bij de junioren een aantal Belgen op het podium staan is reëel. De leeftijdsgenoten van Emiel domineerden de voorbije internationale wedstrijden. Maar recent kwamen ook de Tsjechen, een verdwaalde Nederlander of Duitser en de Fransen de neus aan het venster steken. En ook de Britten kwamen ondertussen al een paar keer aan deze kant van het kanaal crossen.

Emiel zelf heeft er in alle geval zin in. De trainingen werden minitieus afgewerkt en in de voorbereiding op Silvelle werd niets aan het toeval over gelaten. Vrijdagmiddag stijgt Emiel samen met zijn ploegmaats op in Zaventem richting Venetië. De fietsen en het andere materiaal zijn dan al op transport naar Silvelle. We hopen op een wedstrijd waar voor Emiel alles eens in de juiste plooi valt. Dat hij zal knokken tot de streep weten we, en dan kunnen we straks, ongeacht het resultaat, alleen maar tevreden zijn.

Over het parcours zelf is weinig bekend. Snel en technisch, maar de voorbije dagen viel ook in Silvelle de regen bij bakken uit de lucht. Kortom, het zou wel eens ploeteren kunnen worden!

Alvast bij voorbaat een bedankje aan de supporters die, jawel, de reis naar het verre Silvelle maken en verder aan iedereen die het vanop het thuisfront volgt!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?