DNF of Did Not Finish. Voor Emiel was de wedstrijd in Niel over bij het begin van de derde ronde. Bij een wissel in de materiaalpost kwam hij zwaar ten val. Gelukkig zonder blijvend letsel.

We moeten ze bewonderen. De beloften die elke week starten tussen de profs en dat meestal van helemaal achterin het deelnemersveld moeten doen. Opboksen tegen sterke tegenstanders en starten met een handicap… In Niel was het eigenlijk een mission impossibel. Het terrein lag er zwaar en drassig bij en de meesten begonnen met het zwaarste bandenprofiel. Emiel startte op de voorlaatste rij maar stond kort na de start al te voet omdat het voor hem stropte. Inhalen was op het loodzware parcours zo goed als onmogelijk. Toch schoof Emiel van helemaal achterin door naar pakweg de 40ste plaats. Na twee ronden drong een wissel zich op, Emiel vroeg en kreeg een fiets met een lichter bandenprofiel, maar bij de wissel ging het mis. Op de oneffen bodem stuiterde de fiets net voor het opspringen en Emiel kwam achter in plaats van op het zadel terecht. Hij kwam zwaar ten val, met z’n hoofd op het stuur en de ribben op de fiets. Al bij al zonder verder letsel waardoor de wedstrijd van zaterdag niet in het gedrang komt. Winst was er voor Laurens Sweeck.

Corné Van Kessel werd 5de, Quinten Hermans 7de. Ook de andere ploegmaats van Emiel bleven niet gespaard van pech. Thomas Mein reed drie (!) keer lek, ook Kevin Kühn moest zich na een lekke band terug in de wedstrijd knokken.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?