Op naar Leuven!

Ook komend weekend staat er maar (toch) één veldrit op de kalender. En dus tekenen zaterdag alle toppers present in Leuven. Emiel reed er twee jaar geleden al eens en behaalde toen na een beklijvend spurtje met onder meer Joran Wyseure een ereplaats.

Maar toen, dat was nog bij de junioren. Vandaag rijdt Emiel mee met de grote jongens en krijgt de term ‘ereplaats’ een gans andere invulling. Voor de eerstejaarsbeloften is dat een resultaat ergens tussen plaats 20 en 30 in. Het zijn alleen de oudere beloften die mogen dromen van meer. Het gemiddelde dat Emiel liet optekenen in zijn eerste twee (en enige) rondes in Niel wijzen ook in die richting. Ook al was Niel één van de zwaarste wedstrijden tot dusverre.

Sowieso wisten we dat dit seizoen een overgangsseizoen zou worden . De voorbije wedstrijden leerden ons ook dat Emiel de overgang goed verteert en dat de langere wedstrijdduur (van 40 naar 60 minuten) vooralsnog geen probleem vormt.

De gevolgen van de val afgelopen woensdag in Niel bleven al bij al beperkt. Emiel kwam er met de schrik, enkele blauwe plekken en een gescheurd pak van af. De honger om opnieuw te crossen is erg groot en dat in de wetenschap dat er thuis veel jongens hunkerend op de bank zitten.

Stiekem hopen we dat er tegen eind dit jaar opnieuw wedstrijden mogelijk zijn voor de jeugd zodat iedereen in deze mooie sport aan zijn trekken en komt en opnieuw wat heeft om naar uit te kijken.

Ook deze keer is de wedstrijd live op televisie te volgen.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?