We staan voor een druk weekend. Zaterdag rijdt Emiel de Berencross in Meulebeke. Zondag staat de Superprestige van Gieten op de kalender en dinsdagmorgen reizen we af naar de Verenigde Staten…

Eerst Meulebeke dus. Emiel reed er eerder dit jaar een fenomenaal Belgisch Kampioenschap tussen de profs. Aan het parcours is weinig gewijzigd en het wordt alleszins een andere cross dan de snelheidsrace van afgelopen weekend in Bredene. Start op de piste en later de trappen, het wasbord en de heuvel die vorig jaar als nieuwigheid in het parcours werd opgenomen. Kortom, een parcours dat Emiel beter moet liggen dan dat van afgelopen weekend.

Bredene was voor Emiel de eerste wedstrijd na de stage en ook de eerste wedstrijd na zijn laatste wegrace eind juli. Het vele optrekken, de snelheid en het gebrek aan wedstrijdritme deden hem in Bredene nog naar adem happen. In Meulebeke wordt dat al wat anders.

Vanuit Meulebeke reist hij met zijn ploegmaats rechtstreeks door naar Gieten waar we een hotel geboekt hebben voor de renner. Voldoende rust in de aanloop naar de race in Gieten is een must. Zelf reizen we zondagmiddag met mobilhome en materiaal achterna. Ook Gieten wordt een wat andere race, want in tegenstelling tot de voorbije jaren wordt het parcours in omgekeerde richting gereden. Gieten is sowieso een lastige race met veel nijdig klimwerk en lange zandpassages.

Veel rust is er Emiel na dit weekend niet gegund, want maandagavond worden we al verwacht in de servicecourse in Geel om dinsdagmorgen in alle vroegte af te reizen richting Amsterdam waar de vlucht ons naar Chicago O Hare moet brengen.

Emiel zal in de Verenigde Staten de eerste drie wereldbekerwedstrijden van het seizoen rijden, tussen de profs. De worldcup in Waterloo van 10 oktober, gevolgd door Fayetteville (13/10) en Iowa (17/10). Emiel is één van de twee beloften die door de bondscoach geselecteerd werd voor deze wedstrijden met een specifiek doel: kennis maken met het parcours in Fayetteville. Het parcours waar eind januari volgend jaar het wereldkampioenschap zal georganiseerd worden.

In de Verenigde Staten zijn een karrenvracht UCI-punten te verdienen die Emiel de rest van het seizoen ook een gunstige startpositie kunnen opleveren. Na de Verenigde Staten is de Superprestige van Ruddervoorde de volgende wedstrijd, tenzij Emiel zou geselecteerd worden voor de wereldbeker van 24 oktober. Maar dat is voorlopig nog verre toekomst. Eerst knallen in de Lage Landen en daarna knallen aan de overkant van de Grote Plas.

Meulebeke: start zaterdag om 17.30 uur

Gieten: start zondag ook al om 17.30 uur

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?