Eerste ronde

Emiel is dinsdag vertrokken naar de Franse Alpen voor een eerste rittenwedstrijd van het seizoen. De Tour des Alpes et Iséres duurt vijf dagen en begint woensdag. Het Alpecin Fenix Developmentteam bestaat uit Emiel, Henri Uhlig, Lennert Belmans, Jente Michels, Mees Hendrikx en Niels Vandeputte.

Woensdag begint het in Charvieu-Chavagneux (de start- en aankomstplaats) nog rustig met hoop en al 1211 hoogtemeters over een rit van iets meer dan 118 kilometer. Donderdag staan er in de rit tussen les Abrets en Dauphine en Saint Quentin Fallavier 161 kilometer gepland met 2113 hoogtemeters. Vrijdag nemen we tussen St Exupery en Toussieux wat gas terug over 145 kilometer en ‘amper’ 1726 hoogtemeters. Zaterdag begint het serieuze werk met een rit van 171 kilometer en 2622 hoogtemeters tussen St Maurice l’Exil en Beaurepaire. De winnaar kennen we zondag na de koninginnenrit, niet meer dan 133 kilometer maar wel 4218 hoogtemeters. De rit start in Les Echelles en voert via de Col du Cucheron, de Granier en enkele andere hellingen naar Allevard les Bains.

Het soort wedstrijd dus dat je nodig hebt om de ‘motor’ wat verder te ontwikkelen. We houden jullie via deze pagina op de hoogte van het reilen en zeilen.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?