Zege voor kamergenoot

Het harde werk van de jongens van Alpecin Fenix is vandaag beloond. Henri Uhlig, voor deze vijfdaagse kamergenoot van Emiel, spurtte in de eerste rit van de Alpes Iséres Tour naar de ritzege.

Nogal wat teams hadden hun zinnen in deze eerste rit gezet op de massaspurt. Maar voor het zover kwam moest er heel wat gebeuren. Een vroege vlucht met vier, een solovlucht, een neutralisatie en enkele valpartijen.

Goed 30 km voor het einde werd de wedstrijd even stilgelegd na een zware val van enkele renners. De koersdirectie speelde op safe en liet eerst de geblesseerden afvoeren en het medisch interventieteam terugkeren in wedstrijd. Een neutralisatie dus. Maar daarna was het opnieuw vollen bak koers.

Emiel en Mees Hendrikx moesten de jongens van het team voorin zien te houden tijdens de laatste 100 kilometer van de race. Veel getrek en geduw dus, maar het zouden geen crossers zijn mochten ze de gaatjes in het peloton niet vinden. Mees en Emiel hielden de ploegmaats de hele tijd netjes op de tweede rij en in een zinderen slot was het aan de anderen om de trein voor Uhlig te vormen. Die won met overmacht, Emiel finishte nog knap als 26 ste.

Uhlig is meteen de eerste leider in het klassement en dat betekent dat de jongens van Alpecin Fenix in de tweede rit vol aan de bak zullen moeten om de trui te verdedigen.

De rit voert over vier colletjes van derde en twee van vierde categorie naar de finish, naar de finish na 162 kilometer. Een stukje lastiger dus dan de eerste rit!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?