Het kan verkeren

Wat een dag in de Alpes-Iséres Tour. De rit kondigde zich zwaarder aan dan die van gisteren, en dat bleek ook in een zinderende finale. Emiel maakt een sprong in het klassement, maar Henri Uhlig moet zijn leiderstrui inleveren…

De dag begon onder een stralende zon in les Abrets en Dauphiné. De opbouw van de start is een spektakel om te volgen. Veel vrijwilligers, druk gesticulerend, en af en toe iemand ook echt aan het werk. Op de één of andere wijze geraakt alles toch tijdig klaar, zelfs al rijdt zich een wagen vast in de dranghekken….

De dag begon met enkele opgaves na de valpartij van gisteren. En ‘en cours de route’ vormde zich een kopgroep van acht renners. onder meer de jongens van Alpecin hielden de vluchters binnen schot, maar op één van de laatste hellingen versplinterde de kopgroep van acht. De vluchters werden één voor één gegrepen. Op de laatste helling van de dag, vierde categorie, maar, brak alles in stukken. Emiel bracht Uhlig terug naar de kopgroep, moest zelf even naar adem happen, maar hield fraai stand. Daarachter, la guerre…. Valpartijen en een tweede, derde en vierde groep die nooit meer zouden komen aansluiten voorin. Daarin ook de andere renners van Alpecin-Fenix…

Voorin was er eerst een eenzame vluchter, maar die werd gegrepen, toen ging een groepje van drie met o.m. de Nederlander Lars Boven. In de achtervolgende groep kwam Alpecin-Fenix een mannetje of twee tekort, want alleen Emiel en Uhlig zaten voorin. De drie voorin bleven knokken en de achtervolgende groep kwam niet terug. Lars Boven klopte zijn stuur bijna in stukken van frustratie, want hij miste op een haar na de zege.

Die ging naar Quintin Jauregui. Uhlig werd vijfde, Emiel pakte de 13 de stek. Uhlig is leider af, Emiel klimt naar de 11de plaat in het algemeen en de 7 de plaats in het jongerenklassement. Veel wil dat niet zeggen, want alles moet nog beginnen in deze vijfdaagse. Vrijdag eerst met een rit van 146 kilometer naar Toussieu met onderweg vier klimmetjes van vierde categorie en twee van derde.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?