Flandrien in Zwitserland

Gehoopt en verwacht. Dat is de selectie van Emiel voor het wereldkampioenschap in Dübendorf. Onze Flandrien mag er straks een gooi doen naar een ereplaats. Maar eerst volgt nog de wereldbekerwedstrijd in het Nederlandse Hoogerheide.

“Een Flandrien”, zo omschreef de bondscoach Emiel na het BK in Antwerpen. Onze Flandrien zette zijn WK-ambities afgelopen weekend in Nommay nog eens kracht bij. Samen met Thibau Nys domineerde hij de wedstrijd.

Snel stoven ze weg daar in Nommay, Emiel, Thibau, de altijd sterk startende Jetze Van Campenhout, Twan Van der Drift, de Italiaan de Pretto, Dario Lillo, de Fransman Lelandais en Tibor Del Grosso. Emiel en Thibau dunden de leidersgroep uit tot alleen zijzelf en de Fransman Lelandais overbleven. Die Lelandais kennen we nog van in Vittel waar Emiel en Jente Michels op zondag streden om de zege die uiteindelijk gepakt werd door de Fransman, na een fenomenaal slotakkoord.

Emiel en Thibau prikten om beurt en het was Thibau die een gaatje sloeg. Onze twee Belgen speelden het ploegenspel voortreffelijk, van aan de zijlijn gedirigeerd door de bondscoach. Thibau won z’n zesde wereldbekerwedstrijd van het seizoen, Emiel liet zich in de slotfaze nog verrassen door de Fransman en finishte op tien luttele secondjes van de winnaar. Twee Belgen op het podium dus na een wedstrijd waarin Emiel z’n prestatie van Antwerpen meer dan bevestigde.

Iets zegt ons dat het nog lang niet ‘op’ is bij onze Flandrien die dezer dagen bevrijd kan rondfietsen. De focus gaat nu richting Hoogerheide en WK. Daarna is het nog even ‘nagenieten’ in enkele wedstrijden en volgt een meer dan verdiende rustperiode.

Proficiat aan alle andere geselecteerden!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?