Knappe 12 de plaats vandaag voor Emiel in de wereldbeker van Hoogerheide. En dat, ondanks pech.

Emiel nam een sterke start en schoof als vijfde voorbij bij de eerste passage aan de materiaalpost. Voorin de Zwitser Dario Lillo, in zijn spoor Thibau Nys en verder ook Lennert Belmans, Ward Huybs, Ananie, Lelandais en De Pretto. Kort daarachter een groepje met Jente Michels, een aanklampende Yorben Lauryssen, de Brit Mc Guire, Zatloukal, De Grosso en anderen. Emiel hield zich voorbeeldig rond de vijfde plaats gepositioneerd maar het was duidelijk dat het niet zijn beste dag was. Opschuiven lukte niet, zich handhaven voorin wel. Ook al was het een bijzonder snelle cross met een gemiddelde van 24,5 km/uur!

Voorin probeerde Lillo een paar keer, ook Belmans, Huybs en Nys schudden aan de boom. Even leek de beslissing gevallen toen zich met Lillo, Belmans, Nys, Huybs en Emiel een kopgroepje vormde, maar uit de achtergrond kwamen enkele renners terug. In de laatste ronde werd Emiel ten val gebracht door een Fransman, hij kon opnieuw aansluiten, maar werd even later door dezelfde Fransman onderuit gehaald. Hij knalde tegen een paaltje, voorwiel paraplu en dat kort na de passage aan de materiaalpost. Aansluiten voorin lukte niet meer, Emiel verloor in die halve ronde vooraleer hij kon wisselen ruim een halve minuut. In de laatste passage wisselde hij nog en finishte als 12de. Voorin ging ook Thibau Nys in de finale even onderuit, hij kwam terug aansluiten maar schoot ook nog eens uit zijn klikpedaal om als derde te eindigen. Lillo won, voor Belmans, Nys, Zatloukal, Del Grosso en Huybs, allemaal in een marge van 10 secondjes. Emiel volgde op 37 seconden van de winnaar.

Jammer van het kaduuke wiel, maar al bij al toch een sterke race. Op naar het WK waar Dario Lillo voor eigen volk de te kloppen man wordt!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?