Wie het truitje past…

Zondag is het dus zover. Wereldkampioenschap in het Zwitserse Dübendorf. Emiel is één van de zes Belgen die er een gooi doet naar een ereplaats. Thibau Nys is de Belg wie het meeste kansen toegedicht wordt. Maar dat hij forse tegenstand zal krijgen staat buiten kijf.

Dario Lillo rijdt straks voor eigen volk en bewees de voorbije weken dat hij kan wedijveren met Thibau. Maar er zijn nog anderen…. Tibor Del Grosso bijvoorbeeld, al een paar weken aan het groeien. De Italiaan De Pretto, de Tsjech Jan Zatloukal en natuurlijk de Fransen, Lelandais, Ananie. We vergeten er ongetwijfeld nog een paar. In dat sterke deelnemersveld is Emiel een toonbeeld van regelmaat: 19 crossen uitgereden, 10 keer podium. In de laatste vier wedstrijden drie keer podium. Alleen Hoogerheide, pech, was een tegenvaller, niet wat inzet en vormniveau betreft, wel wat het resultaat betreft.

Van onze Belgische junioren mag wel iets verwacht worden. De voorbije maanden zijn ze uitgegroeid tot een hechte vriendengroep die zondag ongetwijfeld een sterk blok zal vormen. De jongens smeden ook al plannen om straks samen, feestelijk het seizoen uit te wuiven. De sfeer binnen en buiten het team is opperbest.

Het wordt straks knokken voor onze Flandrien die heel intens toegeleefd heeft naar deze wedstrijd. We begonnen het seizoen met de ambitie alle wereldbekers, EK en WK te rijden. Straks is het zover, ‘mee’ rijden is al lang geen doel meer. Een knap resultaat neerzetten wel. Over het parcours en de ondergrond is bitter weinig bekend. Het kan een hele snelle wedstrijd worden, zoals Hoogerheide afgelopen zondag. Als de regen aanhoudt kan het ook heel zwaar worden.

Alvast een woord van dank voor de supporters van wie velen de reis naar Zwitserland maken. Voor de thuisblijvers: de wedstrijd is op groot scherm te volgen in ’t Lapperke en ook rechtstreeks op Canvas.

Afspraak zondagmorgen, aan grinta en motivatie zal het Emiel niet ontbreken….

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?