Geen dubbel weekend

Emiel gaat niet dubbelen dit weekend. Mooie herinneringen aan Antwerpen waar hij vorig jaar brons pakte op het BK. Maar we kiezen toch voor Gavere, een zware cross, maar wel een cross waar Emiel nog wat goed te maken heeft. Vorig jaar stond hij er na één ronde uitgeteld aan de kant.

Emiel heeft de voorbije weken zijn plaatsje afgedwongen tussen de eliterenners. Haast vergeten is dat hij vorig jaar nog wedstrijden van 40 minuten reed tussen de junioren. In Boom bleek dat hij ook na twee straffe inhaalraces op het einde nog poer in de benen heeft. In de voorlaatste ronde klokte hij de tiende (!) tijd van alle deelnemers, in de voorlaatste de achttiende. Meteen zijn twee snelste rondes en dat in een wedstrijd van 67 minuten! Toch moeten we de verwachtingen voor Gavere misschien wat temperen: het is een hele zware wedstrijd waar het weer een grote invloed kan hebben. Voor Emiel is het nog een keertje knallen, het weekend daarop staat er geen wedstrijd op de kalender.

Stiekem hoopten we op een selectie voor de wereldbekers van Namen en Dendermonde eind dit jaar, maar die gaan door zonder jeugdreeksen. Het ziet er trouwens naar uit dat er voor junioren en beloften ook geen BK zal zijn begin volgend jaar. Tijd dus om andere doelen te stellen, gericht de wedstrijden uit te kiezen en het programma niet te overladen. Herentals, Heusden-Zolder en Bredene zijn de volgende afspraken.

Maar eerst Gavere dus, een wedstrijd die andermaal live te volgen is op televisie.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?