Geen kermis in Bassevelde

Kermis in Bassevelde, maar niet voor Emiel. Hij kwam niet verder dan een 29ste plaats na een frustrerende wedstrijd. Straks wenkt met Ruiselede de wellicht laatste ‘kermiskoers’ van het seizoen.

Emiel nam in Bassevelde een goede start maar het was snel duidelijk dat hij van het grote peloton geen meter vrijheid zou krijgen. Het regende schermutselingen in de eerste wedstrijdhelft waarbij uiteindelijk de beslissende vlucht in schijfjes tot stand kwam. Emiel ging in de reactie en leek de aansluiting te kunnen maken met de vluchters. Maar hij strandde, met enkele stervende zwanen in het wiel, op een vijftigtal meter van de groep voorin waar stevig tempo gemaakt werd.

Daarna peddelde hij gefrustreerd maar probleemloos mee in de grote groep om zich naar de finish toe nog eens voorin te posteren.

Zondag maakt Emiel nog wat trainingskilometers in Ruiselede, daarna staan de klimkoersen van Herbeumont en Vresse-sur-Semois op de kalender en tussendoor ook de Omloop der Kempen in het Nederlandse Veldhoven. Wellicht volgen later dit seizoen dan nog enkele kleinere rittenkoersen in het buitenland vooraleer de riem er even afgaat en de voorbereiding op het nieuwe veldritseizoen kan beginnen.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?