Stevige training

Opdracht volbracht vandaag voor Emiel in het verre Herbeumont. Hij finishte er als 30ste in een loodzware klimkoers. Die werd gewonnen door een imposante Liam Slock.

Slock uit het development team van Lotto Soudal koos samen met een kompaan al vroeg in de wedstrijd het hazenpad. De twee liepen langzaam uit. Daarachter vormde zich nog een duo en daarachter volgde het peloton van aanvankelijk 140 vertrekkers. Achterin stond de deur open en die ging 100 kilometer lang niet meer dicht. Uiteindelijk zouden slechts 64 renners de finish halen na een wedstrijd aan een gemiddelde van net geen 40.

Slock verloor z’n metgezel en daarachter vormde zich een groep van 4 die later opnieuw zou gegrepen worden. Bij het ingaan van de plaatselijke rondes gaf Emiel al aan dat hij op de limiet zat. Maar hij hield keurig stand in een steeds verder uitdunnende groep en had finaal nog wat over om in de slotklim op te rukken naar een dertigste plaats in de groep die kort achter Vincent Van Hemelen, die nog solo naar de tweede plaats ging, finishte.

Knap resultaat dus voor Emiel in een erg lastige wedstrijd. Op naar de volgende, de Omloop der Kempen zondag in Nederland.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?