Veilig terug van slagveld

Emiel is veilig teruggekeerd van het slagveld van de Omloop der Kempen in Veldhoven. Zonder scha aan lijf en leden, maar het materiaal deelde wel in de brokken.

De wedstrijd is er eentje uit de Nederlandse topcompetitie. Goed voor 194 kilometer en met niet alleen beloften aan de start, maar ook een aantal semi-professionals uit die leeftijdsgroep. De afstand, kasseien, een flink deelnemersveld en regen. Een combinatie die weinig goeds voorspelde en zo bleek ook in de wedstrijd.

Emiel deelde al vroeg in de brokken toen een renner tegen zijn derailleur en achterwiel reed. Een gebroken spaak, de schoenen fors geschaafd en een fiets die nog amper schakelde. Kilometerslang bengelde hij achteraan de groep terwijl zich vooraan in twee schuifjes een kopgroep van een man of zeventien vormde. Het duurde lang vooraleer Emiel kon wisselen, maar op z’n reservefiets kon hij na een kilometerslange achtervolging tussen de volgwagens toch opnieuw aansluiten in het peloton.

Voorin was met Tom Vermeer een ploegmaat present in de ontsnapping, maar ook hij deelde in de brokken. Een gebroken kader sloeg de Nederlander achteruit. Joran Wyseure ging onderuit in een bocht toen hij aangereden werd door een motor. Ook de andere renners deelden in de pech.

Bij het ingaan van de slotrondes van twee keer 12 kilometer vormde zich een nieuwe groep van eerst vier en daarachter nog eens drie renners en een jagend peloton (of wat daarvan restte) op een vijftiental seconden. Emiel peddelde probleemloos mee maar kreeg 20 kilometer voor het einde af te rekenen met een leegloper. Hij hield nog even stand, maar moest in de slotkilometers het peloton laten gaan en finishte op korte afstand daarachter in een klein groepje.

De wedstrijd zelf eindigde in een spurt met een uitgedund peloton, gewonnen door Roy Eefting voor Coen Vermeltfoort en Jules Hesters.

We zijn alweer een ervaring rijker na deze eerste wegwedstrijd over grote afstand. Schoenen kapot, een wiel paraplu, een platte tube en een gehavende derailleur. Maar de renner is ongeschonden…

Op naar de volgende, woensdag in Vresse.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?