Geen loon naar werken

De beentjes voelden goed na een geslaagde stage. En dat bleek ook in Namen. Maar andermaal kreeg Emiel geen loon naar werken en viel hij net naast het podium.

Namen moet met voorsprong één van de mooiste crossen van het jaar zijn. We kijken nu al uit naar het EK dat daar volgend jaar georganiseerd wordt… Geen wonder dat het publiek daar rijen dik stond. En tussen dat publiek, opnieuw heel wat supporters van Emiel.

Ze zagen onze Flandrien een sterke start nemen. In het spoor van een sterke Anton Ferdinande, wereldkampioen Ronhaar, Mees Hendrix en Loris Rouiller. Uit de achtergrond kwam Niels Vandeputte aansluiten. Maar ondertussen was Ronhaar gaan vliegen, de Nederlander sloeg meteen een kloof. Daarachter Hendrix die even later bijgebeend werd door Emiel en Niels. Ferdinande kwam ten val en verloor terrein, net als Joran Wyseure die eerst goed stand hield op een zevende plaats, over kop ging en vanuit de achtergrond nog sterk terugkwam. Ook de andere Belgen roerden zich. Jente Michels kwam sterk opzetten, Gerben Kuypers verbaasde.

Maar niemand zou terugkomen op het groepje voorin waar Ronhaar een veilige voorsprong nam. Emiel knokte zich naar de tweede plaats en sloeg een kloofje, maar dan sloeg het noodlot toe. Op de schuine kant brak de boa (sluiting) van zijn schoen af. Anderhalve ronde klampte hij aan bij Vandeputte en Hendrix, maar een podiumplaats zat er niet meer in.

Andermaal een knap resultaat dus in deze wereldbeker voor beloften na een vijfde plaats op het EK eerder en ook al een vijfde stek in de eerste wereldbeker, in Tabor.

Bedankt aan de vele supporters om de verre verplaatsing te maken!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?