Geslaagde test

Vreemd parcours daar in Hamme. Vette modder. Wout Van Aert kon er zijn power niet kwijt. Emiel sukkelde er even met de bandendruk maar maakte de wedstrijd van meer dan 1 uur en 9 minuten probleemlos vol. Geslaagde test in de aanloop naar het WK.

Dat Emiel nog last zou hebben van de voorbije zware trainingen wisten we. Dat het resultaat ondergeschikt was aan het gevoel evenzeer. Maar beiden waren vandaag goed: het resultaat en het gevoel.

Emiel kende niet de beste start, maar kon zich toch tussen de 20ste en de 30ste plaats nestelen. Al snel moest hij wisselen omdat de bandendruk toch net wat te hoog was. En wisselen, dat kostte daar in Hamme tijd. Voorin keken de twee tenoren Van Aert en van der Poel even de kat uit de boom. Maar toen Van der Poel zijn duivels ontbond moesten er veel roepen om hun moeder. Van Aert schoof op en hield de Nederlandse kampioen in het vizier. Verderop in het veld moest Emiel over halfweg koers even naar adem happen, maar naar het einde van de cross vond hij zijn tweede adem om door te stomen naar de 21 ste plaats. Na meer dan een uur wedstrijd klokte hij in de laatste ronde nog de elfde rondetijd van alle deelnemers…De zege ging naar van der Poel voor Van Aert. Die laatste maakte indruk, net als Laurens Sweeck en Tom Pidcock. Het wordt een mooi WK…

Emiel finishte in een sterk deelnemersveld als vijfde belofte.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?