Geen wereldbeker in Overijse zondag voor Emiel. De wedstrijd is voor een jonge veldrijder wellicht nog te zwaar, zeker zo dichtbij het wereldkampioenschap in Oostende. Emiel start wel in Hamme.

Die wedstrijd gaat zaterdag door en dat geeft Emiel een extra dagje rust richting WK. Die rust zal welkom zijn, want Emiel heeft er een zware stage opzitten in Geel. Daar laste het team een stage in, in de aanloop naar het WK. Want, alle renners van Tormans CX Team kregen een selectie voor dat WK.

Corné Van Kessel start bij de profs voor Nederland, Quinten Hermans doet hetzelfde voor ons landje. Kevin Kühn is het speerpunt van het Zwitserse team. Bij de beloften treden Thomas Mein aan voor Engeland, Theo Thomas voor Frankrijk en Emiel voor België. Emiel krijgt in Oostende in de selectie trouwens gezelschap van zijn maatje Joran Wyseure die voor het opleidingsteam van de ploeg rijdt.

Kortom, de jongens van Tormans hadden voldoende reden om de voorbije anderhalve week stevig door te trainen. Omwille van de coronamaatregelen en dreigende quarantaineverplichtingen werd het trouwens een stage in eigen land en niet in Calpe.

Zonder twijfel zal zich de vermoeidheid straks in Hamme laten voelen, maar de voorbije weken stond alles in de voorbereiding op Oostende.

De wedstrijd van zaterdag in Hamme is andermaal live te volgen op de televisie. Duimen voor Emiel die zich van het resultaat niets moet aantrekken en de focus volledig op Oostende heeft.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?