Naar ’t Zeetje

Dus toch. Emiel is geselecteerd voor deelname aan het wereldkampioenschap van 30 januari in Oostende. De voorbije weken gonsde het in de wandelgangen van de cyclocross van de geruchten. En dus wisten we dat Emiel kans maakte op een selectie, maar het blijft toch altijd afwachten tot de selecties officieel gemaakt worden.

Voor Emiel wordt het WK U23 in Oostende de eerste en wellicht enige wedstrijd dit seizoen tussen de beloften. Bij de start van het seizoen hadden we een selectie voor enkele van de wereldbekers U23 als doel gesteld. Goed wetende dat bondscoach Vanthourenhout ook telkens enkele youngsters een kans geeft. Maar de wereldbekers U 23 sneuvelden één en na één. En bovendien besliste ons land om geen jongerenselectie te sturen naar de wereldbeker in Tabor en het EK in Rosmalen. Voor dat laatste EK was Emiel geselecteerd en dat sterkte ons in de overtuiging dat een selectie voor een WK héél misschien wel tot de mogelijkheden behoorde. Het afdwingen van die selectie werd een nieuw doel, maar Emiel was er zich als geen ander van bewust dat het twee kanten op kon.

De voorbije weken heeft Emiel zich klaargestoomd voor dit WK, voorbereid op een selectie, maar ook voorbereid op een niet-selectie. Het is dus ja geworden. Goed nieuws voor Emiel, maar ook voor het hele Tormans CX Team en voor de mensen die Emiel de voorbije jaren gesteund hebben. Zonde dat het opnieuw een wedstrijd zonder publiek wordt…

Anderzijds wordt het een unieke ervaring, een WK kunnen rijden in eigen land! Dat zandcrossen Emiel liggen bleek de voorbije jaren al. Hij reed z’n eerste wereldbeker als eerstejaarsjunior in Koksijde en strandde er vanop de laatste rij maar net buiten de top tien. Ook vorig jaar reed hij als tweedejaarsjunior een dijk van een wedstrijd in Koksijde. Maar dat alles is geen garantie voor straks. Maar aan de motivatie van onze Flandrien moet niet getwijfeld worden.

Het wordt een wedstrijd zonder druk. Emiel is een vechter en gaat elke wedstrijd tot het gaatje. Niet zeuren, maar trappen! De wedstrijd is wel belangrijk omdat de eerste 25 straks UCI-punten sprokkelen. En omdat de tellers in alle rankings eind dit seizoen op nul gaan en alleen de punten behaald op het WK blijven staan bepaalt het resultaat straks in Oostende de startvolgorde van begin volgend seizoen.

Voor Tormans CX team wordt het in een allereerste seizoen als UCI-crossploeg een heuglijk WK, want niet alleen Emiel is geselecteerd, ook Quinten Hermans, Corné Van Kessel, Kevin Kühn en Thomas Mein mogen naar het WK.

Een dikke proficiat aan alle geselecteerden en een spreekwoordelijk woord van troost voor de jongens die net uit de boot vielen.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?