Wat was me dat daar in Bern. We hadden gehoopt op de top tien, gedroomd van de top vijf. Het werd podium!

Zes Belgen op de eerste startrij daar in Bern, zes Belgen in de top tien, drie Belgen op het podium. Veel mooier zal bondscoach Sven Vanthourenhout zich de start voor z’n Belgische junioresselectie niet kunnen gedroomd hebben. Dat de sfeer wel goed zit bij die Belgische junioren bleek ook in de wedstrijd.

Emiel nam een sterke start en kwam als vijfde voorbij bij de eerste passage aan de materiaalpost. Al snel vormde zich een groepje met Thibau Nys, Dario Lillo, de Fransman Andrade en verder ook Emiel en Jente Michels. De Zwitser moest als eerste de rol lossen. Emiel en Jente zetten zich in het wiel van de Fransman toen Nys aanviel. Thibau liep snel wat uit en de Fransman Andrade reed zich leeg om aan te sluiten. Toen namen Emiel en Jente over. Ze maakten nog wat tijd goed op Thibau, in de laatste ronde ging Emiel even onderuit en ook Jente was weg. Aandringen had geen zin meer, Emiel nam geen risico meer en stelde z’n podium veilig om als derde te finishen op 34 seconden van winnaar Nys die meteen leider wordt in de wereldbeker. Daardoor kunnen de Belgen straks in Tabor met zeven jongens starten in de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen!

Bedankt aan ‘de mannen van den bond’ voor de goede zorgen, bedankt aan andere junioren voor de sfeer en gezelligheid. Een dikke merci ook voor de bondscoach voor de coaching en het vertrouwen en last but not least ook aan de supporters die ter plaatse waren!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?